Meditatieve concerten

Ontspannen en genieten tijdens een Meditatief Droomtijd concert – Klankreis.

Zo'n prachtig instrument als de didgeridoo, daar moeten toch andere instrumenten bij passen?  En daar begon 25 jaar geleden de zoektocht mee. Ons eerste klankconcerten gaven we bij centrum de bron, vervolgens in vele kerkjes, o.a. in het kerkje van Norg en niet veel later ook in Oibibio en Oininio. Toen ik na enkele jaren Romy ontmoette en we samen ons eigen centrum bouwden, droomden we van een speciale klankruimte.
Dat is gelukt.Inmiddels bieden we ruim 20 jaar meditatieve- en verstillende klankconcerten aan. En steeds weer anders, maar altijd met wonderlijk mooie momenten. Steeds weer is het een bijzondere reis door de klanken van instrumenten uit alle windstreken.
Om de klanken en trillingen zo intens mogelijk te beleven mag je dit lekker liggend op een yogamat ervaren.
Bij aankomst liggen de yogamatrasjes, kussens en knierollen al voor je klaar en in koude seizoenen is de vloer heerlijk verwarmd.

Geheel intuïtief en afgestemd op de deelnemers en de omstandigheden vloeien onze stemmen en klanken van akoestische instrumenten van oude volken samen. We zingen oeroude Mantra’s, heldere boventonen of andere klankvormen. Iedere maand met een ander thema. Je krijgt o.a. een klankmassage met de didgeridoo. Je zult gebaad worden in de geluiden van grote gongen en een speciaal geselecteerde klankschaal wordt op je zonnevlecht of borstkas geplaatst en meerdere keren aangeslagen.

In onze klankreizen ervaar je niet alleen de fysieke en mentale uitwerking van de verschillende instrumenten, maar ook de intensiteit van stilte tussen de klanken. Op deze manier maak je kennis met de elementaire kracht, werking en schoonheid van geluid en het intens ervaren van de stiltes tussen de geluiden. De klanken die ontstaan nodigen je uit tot een innerlijke reis, een reis door de verschillende elementen. Waarbij tijd en maskers oplossen, innerlijke ruimte ervaarbaar en helend wordt. Aan het einde van het concert is er thee met iets lekkers. Na afloop kun je in stilte vertrekken of uitwisselen over je ervaring. Ook kun je deelnemen aan een rondleiding en uitleg krijgen over de klankschalen in de klankschalen ruimte. Steeds weer ervaren we, dat de deelnemers op een diep niveau geraakt worden en na afloop zo mooi ontspannen zijn.

Klank instrumenten:
– Australische door termieten uitgeholde Didgeridoos
– Antieke, zeldzame en bijzondere Klankschalen
– Chinese en Balinese gongen
– Thaise Tempelbellen
– Indiase Tampoera’s, 4 en 5 snarig
– Fluiten: Native Indian Flute, Shakuhachi en Fujara’s
– Shaman drums
– o.a. rainsticks, ocean drums, shakers, water- en windinstrumenten.

Mogelijkheden:
In ons centrum geven we het concert aan maximaal 12 personen (volwassenen en/of kinderen) dit om iedereen persoonlijk aandacht te geven met de klankmassage.
Je kunt ook voor een eigen groep of met zijn tweeën, voor een ceremonie, belangrijke gebeurtenis of om iemand/jezelf te verwennen een concert/klankreis bij ons aanvragen. Dit kan door René of Romy, alleen of samen, worden gegeven op een locatie van jouw keuze of bij ons. Meenemen:

Neem een doek of deken voor over de mat mee. En warme sokken voor het versterken van de ontspanning.

Wanneer:
Iedere maand, meestal op de 1-ste zondag van de maand bieden René en Romy een meditatief klankconcert aan in onze serene Yogaruimte met heldere akoestiek. De avond voor Kerst worden meestal twee of drie concerten achter elkaar gegeven. Meer informatie vind je op de site van Romy van der Pool en dan onder de knop 'agenda' of 'concerten'.

Klankschalen:
Meer over de bijzondere oude en antieke klankschalen die René ook te koop heeft vind je op klankschalen.nl

Informatie en opgave:
Als je je wilt opgeven of graag meer wilt weten over de concerten kan je me een berichtje sturen.